Kategóriák
AJÁNLÓ DIÁKOKNAK SZÜLŐKNEK

Mivel foglalkozik a természettudomány?

A természettudomány nem csak egy iskolai óra vagy egy könyvben olvasott fogalom. Melyek azok a mélyebb rétegek és értékek, amelyek az emberi civilizáció és a mindennapi élet szempontjából olyan fontosak?

Hogyan lehetne mégis egyszerűbben megfogalmazni, hogy mivel foglalkozik a természettudomány? Nézzük.

Ahogy említettem, a természettudomány nem csupán egy tantárgy az iskolában vagy egy elvont fogalom, amit hallunk. Sokkal mélyebb jelentéssel, nagyobb jelentőséggel bír az emberi civilizáció számára.

A bejegyzés a Színes őszi szünet ismeretterjesztő írásaihoz tartozik.

A többi bejegyzést ITT találod.

Azáltal, hogy megvizsgálja és értelmezi a környezetünkben tapasztalt jelenségeket, a tudomány lehetőséget ad számunkra, hogy mélyebb megértést nyerjünk a világról, amelyben élünk. A technológiai fejlődés, az orvostudományi előrelépések és a környezetvédelmi kezdeményezések mind a természettudomány eredményei, amelyek közvetlenül hatnak mindennapi életünkre.

„A természettudomány, ez a roppant konstrukció, amely mindössze három évszázad alatt megváltoztatta az emberiséget, egy természetelvű szemléleten alapul, noha más tájakon és más korokban születtek másféle – mágikus vagy mitologikus – világértelmezések is.”

 – jelentette ki Polányi Mihály magyar-brit tudós.

Véleménye szerint: „A tudomány puszta művelése még nem a tudomány; a tudomány művészet, amelynek ismerete mesterről tanítványra száll, akárcsak a festészetben vagy a jog.”

A természettudományokat viszont könnyen értelmezhetővé és befogadható érdemes tenni. Ezért szeretném, ha válaszolnátok arra a kérdésre, hogy mivel foglalkozik a természettudomány?

SONY DSC

Aki ismeri a Youtube-csatornámat, annak könnyű lesz a válasz. 😉