Kategóriák
AJÁNLÓ ISMERETTERJESZTÉS

Magyar Tudomány Ünnepe – programajánló

November jellemzően a konferenciák, nagyobb események időszaka. Melyek közül kiemelkedik a Magyar Tudományos Akadémia által két évtizede létrehozott Magyar Tudomány Ünnepe. A programsorozaton aktuális, magas minőségű előadásokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A programokról a  tudományunnep.hu weboldalon lehet böngészni. Szubjektív ajánló következik.

A november különleges időszak a magyar tudományos élet számára, hiszen ekkor ünnepeljük a Magyar Tudomány Ünnepét. Ez az esemény már több mint két évtizede áll a tudományos élet középpontjában, idén ismét számos izgalmas, aktuális és színvonalas programmal várja az érdeklődőket.

A rendezvénysorozat egyik célja pedig, hogy felhívja a figyelmet a magyar tudományos kutatások fontosságára és az elért eredményekre. A programok között megtalálhatóak aktuális társadalmi és tudományos kérdések. Erdei Anna az MTA titkára jelentőségében az ipari forradalomhoz hasonlította a mesterséges intelligenciát és a nyelvi modelleke. Természetesen ezekről is lesz szó több előadásban.

Az tudományünnep hónapja alatt az MTA számos előadást és egyéb eseményt szervez, amelyek lehetőséget biztosítanak a tudományos közösség és a nagyközönség találkozására. Az élő előadások és az online közvetítések egyaránt magas színvonalúak, aki részt vesz ezeken, nagyszerű élményben lesz része.

Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke szerint forradalmi változás küszöbén áll a világ, a mesterséges intelligencia szerepét tekintve mindenképpen. Az algoritmusok működésén alapuló technológia előretörését egyszerre övezi lelkesedés és aggodalom, hiszen nem látható előre, mit hoz a jövő. 

Habár jósok nem vagyunk, de tájékozottak lehetünk. A Magyar Tudomány ünnepe ebben ad támogatást, magas színvonalon, online és élő eseményeke, díjmentesen. Éljünk ezzel a páratlan lehetőséggel.

Ajánlott események.

. . .

. . .

November 29., szerda, 10.00-13.00

A tudománykommunikáció Magyarországon

. . .

A programok között a tudományunnep.hu weboldalon lehet böngészni. A központi programok a MTA épületének megújulása miatt többségében a Humán Tudományok Kutatóházában valósulnak meg.