Kategóriák
AJÁNLÓ

Milyen tartalmak várhatók áprilisban?

A tavaszi hónapokat általában a környezeti nevelés témakörének szentelem, ez idén sem lesz másként. A naprakész tudás és a tájékozottság elengedhetetlen az élet ezen területén, elég nagy a valódi környezetvédelem jelentősége.

Ennek megfelelően áprilisban is számos – ezzel kapcsolatos – jeles napra fel a figyelmet. Időben visszafelé haladva a legfontosabbak:

Április 30. a Méhek napja: a nap, amikor is felhívhatjuk a figyelmet azoknak a kis lényekre, melyek nélkülözhetetlenek az ökoszisztéma fenntartásában.

Április 22. a Föld napja: ekkor kiemelten foglalkozhatunk bolygónk lehetséges jövőjével.

Április 12. az Űrhajózás napja: a nap amikor emlékezhetünk azokra az embereket, akik az űrkutatás fejlődését lehetővé tették és teszik. 

Az űrhajózás napjához kapcsolódóan április 10-én várható a legfrissebb, csillagászattal kapcsolatos feladat. A számítási feladatok mindig remek lehetőséget adnak a tudás bővítésére. Ahogy Wigner Jenő is mondta: “A matematikának a természettudományok terén való hasznossága a csodával határos.” Szóval számoljunk együtt a tudás és a fejlődés jegyében áprilisban is!