SZÍNES ŐSZI SZÜNET

Az őszi szünet egy kiváló alkalom a pihenésre, az együttlétre és a feltöltődésre mind a diákok, mind a szülők számára. Fontos azonban, hogy mindenki figyeljen a másik érzéseire és igényeire ebben az időszakban, hogy a szünet valóban a pihenésről és a közös élményekről szóljon.

Szeretnétek például remek természettudományos kísérleteket és azokhoz kapcsolódó érdekességeket megismerni? 

Ha igen, akkor van egy remek hírem! 

Október 31-énnovember 1-jénnovember 2-án délelőtt élő bejelentkezések során néhány egyszerű, de nagyszerű kísérletet mutatok be. Az online platformon bemutatott kísérletek valóban egyszerűek, látványosak és teljes mértékben biztonságosak. Hiszen szaktanár, vagyis én mutatom be. Ráadásul úgy találtam ki, hogy a gyerekek gyorsan megérthetnek néhány fontos alapelvet. Emellett a kísérletek még színesek is.
Ugyanis a természettudomány nem csak hasznos, hanem szép is. 

Ha nem szeretnél lemaradni a Színes őszi szünet kísérletekről, akkor iratkozz fel és aznap küldöm az értesítést!

Ha szereted, hogy minden egy helyen van, akkor itt, ezen az oldalon nyomon tudod követni, hogy mit tartogat a Színes őszi szünet.

Bejegyzések:

4+1 dolog, amit tegyél meg az iskolai szünet előtt

4+1 dolog, amit tegyél meg az iskolai szünet előtt Vagy az első napokban. Olyan gyorsan pörögnek a naptár napjai, hogy észre sem vesszük és lassan itt a tél vagy már tart az őszi szünet.

Végre itt az szünet! A színes őszi szünet

Az őszi szünet remek lehetőség, hogy kikapcsolódásra, töltődésre, arra, hogy megálljunk egy kicsit az év végi hajrá, a sok tanulás előtt.


Színes természettudomány

Sárga, narancssárga, piros, kék, zöld, lila – ezek mind mind a Színes őszi szünet színei voltak, többféle árnyalatban és halmazállapotban. Pedig – egy kivétellel – a háztartásban, a konyhánkban is elérhető és biztonsággal használható ételekkel kísérleteztünk. Szerettem volna megmutatni, hogy hétköznapi, egyszerű eszközök használatával és elmerülhetünk a színes természettudomány világában.

Találós kérdések:

1. Mit gondolsz, mi a legfontosabb a kísérletezés során?

2. Mivel foglalkozik a természettudomány?