Kategóriák
AJÁNLÓ

A múló idő varázsa

Boldog új évet kíván az Online tanítás–természettudományok

Boldog új évet kívánok mindenkinek! Bizony ismét megtett egy kört a Föld a Nap körül, így most már – 10 napja – 2024-et írunk. Az évszám változott, az általam ajánlott tartalom nem. Már  ami a hasznosságot és a szépséget illeti. 

A januárban, vagyis ebben a hónapban született Stephen Hawking művei és gondolatai alapján az idő, mint fogalom kerül a középpontba. Ezt a témát vizsgálom a tudomány szemszögéből, de nem maradnak el a csillagászattal kapcsolatos tartalmak sem. Az égi jelenségeket bemutató posztokkal mélyebb betekintést adok az égbolt januári csodáiba. A csillagok és bolygók “táncát” megfigyelni tanulságos és egyben inspiráló, azt hiszem, ezzel sokan egyetértetek.

Néhány jeles napról is említést teszek – ezeket inkább sztoriban osztom meg képként Instagramon, videóban Youtube-on vagy TikTokon.

A félévzárás és a felvételik miatt kiemelt téma a tanulás: elsősorban az örömteli és hatékony tanulásról lesz szó. Habár sokan úgy gondolják, hogy tudásra csak nehézségeken keresztül lehet szert tenni, én mégis azt gondolom, hogy a fontos jól érezni magunkat tanulás közben is.

Szóval, ha egyetértesz velem, akkor mindenképpen tarts velem január hátralévő három hetében. 

Ahol találkozhatsz velem: