Kategóriák
AJÁNLÓ

Milyen tartalmak várhatók 2023. szeptemberében?

Szeptember, az iskolakezdés hónapja. Új tanév, új kihívások és izgalmas kalandok várnak mindannyiunkra. Továbbra is értékes és érdekes olvasnivalókat találhattok oktatással, tanulással,  iskolával kapcsolatban. Ezek a hasznos cikkek segítenek eligazodni az iskolai mindennapokban. Nézzük is, hogy milyen tartalmak várhatók szeptemberben.

Igen, itt van a szeptember, a tanév elkezdődött. Most még szikrázva süt a nap, de ahogy hűvösebbé válnak a napok, úgy lesznek hosszabbak a tanulásra szánt délutánok, esték.  Lassan visszatér az iskolai élet rendje, ahogy a gyerekek az iskolapadba, a tanárok a katedrára állnak. A tanévkezdésnek azért van jó oldala is, új ismeretek, új kalandok, új történetek.

A szeptemberi tartalmakkal először is a tanévkezdésben szeretnék nektek segíteni. Előre szólok, hogy összesen 6 közösségi média platformon van jelen az Online tanítás – természettudományok. Mivel nem ugyanaz a tartalom az egyes platformokon – bár vannak átfedések – vagy követitek az összes közösségi média oldalam, vagy feliratkoztok a heti tartalmaimat összefoglaló hírlevelemre.

Hogyan tanulj?

Szeptember 1. hetében arról lesz szó, Hogyan tanulj…. .Rögtön egy 5 részes minisorozattal kezdünk, aminek nagyon hasznos lesz számotokra. A természettudományok, a fizika, a kémia és a biológia tanulása azért rejt kihívásokat. Megfelelő módszerek alkalmazásával jobban, hatékonyabban és vidámabban lehet új ismereteket elsajátítanii.

A kocka el van vetve…

… a 2. héttől ismét számolunk. A számítási feladatok sokak számára kihívást jelentenek és bizony vannak olyan típusfeladatok amiket jobb megérteni, mint nem. Nos, ebben tudok segíteni, többek között a már ismert rövid, lényegretörő videókkal, melyek itt és a Youtube csatornámon is elérhetők.

Ha az alapok hiányoznak, esetleg túl összetettek a fizika, kémia számítási feladatok, akkor hasznosabb egy személyes online konzultációt kérni. Ekkor részletesen át tudjuk beszélni és megoldani a tantárgy okozta kihívásokat.

Kultúra és természettudomány

A természettudományok,  a fizika, a kémia, a biológia és a földrajz rendkívül fontosak a modern társadalomban is. Ezek a tudományágak nemcsak az emberiség általános tudását bővítik, hanem hatalmas hatással vannak mindennapi életünkre és a technológia fejlődésére is. Szeptember 3. hetében az Európai kultúra napjához kapcsolódó természettudományos tartalmak várhatók, érdekes lesz, erről le ne maradjatok.

Mesék, mondák világa

Szeptember 4. hetében pedig mesélünk, hiszen ennek a hónapnak a 30.napja a Népmese napja. A Benedek Elek születésnapjához kapcsolódó nap célja, hogy a mesével és gyerekekkel foglalkozó szakemberek értékeljék a mesék adta kulturális gazdagságot és támogassák fennmaradását és terjedésüket.

Maradjatok velem szeptemberben is, meglátjátok jó lesz.

Ahol találkozhatsz velem

Honlap
https://www.onlinetanitas.com

Facebook-oldal
https://www.facebook.com/onlinetanitas

Facebook-csoport
https://www.facebook.com/groups/onlinetanitastermeszettudomanyok/

Instagram oldal:
https://www.instagram.com/onlinetanitastermeszettudomany/

Pinterest
https://hu.pinterest.com/onlinetanitas/

Youtube
https://bit.ly/3UWmiDq

Fizika, kémia, biológia online tanítás/ismeretterjesztés: https://www.onlinetanitas.com/szolgaltatasok/

Ha egyikről sem szeretnél lemaradni, akkor iratkozz fel a Heti Természettudományra. Minden héten gondosan válogatva kiküldöm egy levélben ezeket és esetleg más anyagokat.

A hírlevélre itt lehet feliratkozni

Hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést?

Ha igen, kérem, küldjétek tovább.