Kategóriák
DIÁKOKNAK ÉLETMÓD

4 dolog, amit tegyél meg az iskolai szünet előtt

Vagy az első napokban. Olyan gyorsan pörögnek a naptár napjai, hogy észre sem vesszük és lassan itt a tél. A hétvégi 20 fok és az utóbbi idők nyarat idéző záporai sem segített ennek felismerésében.

De ha a téli nem is, az őszi szünet közeleg, ezért készülj.

Két nap múlva 10 napra mindenki a sarokba hajítja a táskát és elő sem veszi november 7-ig. Mondom, hogy mi az a négy dolog, amit csinálj meg mindenképpen, ha jóleső érzéssel akarod letenni az iskolatáskát erre a néhány napra.

Csináld meg a házi feladatod

Írd össze milyen házi feladatod vagy tanulnivalód van a szünet utáni első hétre. És csináld meg. A további szabad napjaidon nyugodtan tudsz pihenni, tudván, hogy minden kötelességgel elkészültél.

Projekt anyagok beszerzése, elkészítése

Ha nagyobb projekt vagy dolgozat van feladva szünetre, akkor már jó előre gondoskodj arról, hogy mindened meglegyen hozzá. Legyen szó könyvekről, írószerekről vagy akár digitális eszközökről, ne hagyd az utolsó pillanatra a beszerzést.

Tanulási terv készítése

Előfordulhat, hogy a szünet nem csak a pihenésről szól, hanem az előzetes felkészülésről is. Különösen, ha a szünet után vizsgák várnak, esetleg a felvételi vár. Tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy állíts össze egy tanulási tervet. Oszd be az idődet, hogy mikor és mit fogsz tanulni. Így biztos lehetsz benne, hogy felkészült leszel, amikor ismét becsöngetnek november 8-án.

Iskolai eszközök rendben tartása

Utoljára hagytam a legjobbat, az iskolai holmijaid rendezését. Az iskolai szünet ideális időpont arra, hogy gyorsan rendet tegyél a táskádban, a füzetekben és az írószereid között. Dobj ki minden felesleges papírt, ellenőrizd az írószereidet és rendezd újra a könyveidet. Egy rendezett táska és tanulói környezet friss energiát adhat az új félévhez.

+1 Pakolj be az első napra

Amikor végeztél az összes iskolai tennivalóddal, vedd elő az órarended és pakolj be az első napra. Tedd be a rendezett füzeteket és könyveket a táskádba, a tolltartódat, tedd mellé a  kimosott megszáradt testnevelés holmit is. Ellenőrizd, hogy minden megvan, majd elégedetten simítsd végig a táskád és csukd be. 

Kezdődhet a pihenés. 

További hasznos javaslatokat olvashatsz egy hamarosan megjelenő e-bookban olvashatsz. Add meg az e-mail címed és neved, hogy küldhessek értesítést, ha megjelenik.

Egy hozzászólás a(z) “4 dolog, amit tegyél meg az iskolai szünet előtt” című bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.