Kategóriák
SZÜLŐKNEK

Tanulj velem kémiát!

A kémia sokak számára egy mumus tantárgy, olyan, amit nem jó tanulni. Mert szorongsz, mert feszült vagy tőle, mert emiatt rosszabbul teljesítesz. A könnyed, lehetőség szerint jó hangulatú tanulás helyett a túlélésre játszol. Jó ez így? Hát nem igazán. Vajon mit lehet tenni, hogy ez megváltozzon? Mondom, figyelj.

A kémia számomra is sokáig mumus volt, tudom szokatlan, hogy ezt mondom kémiatanárként. Nem láttam benne logikát, csak a furcsa betűket és a hieroglifának tűnő képleteket. Csupa ismeretlen és látszólag logikátlan tanulnivalót kellett megjegyeznem. Kémiát tanulni maga volt a szenvedés.

De akkor mi változott?

Középiskolában a tanárom javaslatára kezembe vettem egy könyvet, amiben a képletek és rajzok mellett könnyed stílusban, több száz oldalon olvashattam arról, hogy mi a szerves kémia. Magam is meglepődtem, milyen gyorsan végére értem a több, mint 800 oldalnak és milyen jól megértettem a leírtakat. A további eredmények elérésében sokat segített a tanárom, aki látva, hogy megértettem a kémia logikáját, tovább biztatott.

Neked nem kell elolvasnod ezt a több, mint 800 oldalas könyvet, ha nem szeretnéd, de szívesen elmondom, hogy mi volt ez a remek kiadvány. 

Ha velem tanulsz kémiát, a következő történik:

  • A fogalmakat megérted, mert érthetően, hétköznapi példákkal elmagyarázom ezeket.
  • A képleteket megtanulod, mert megérted, a számokból és betűkből álló kifejezések mögött lévő tartalmat is.
  • Az összefüggéseket megjegyzed, mert megmutatom, hogy milyen a kémia logikája.
  • Ha szükség van rá, kapsz tőlem további mentőöveket, személyre szabott anyagokat. 

A tanulásnak az lesz a célja, hogy ne legyen mumus a kémia és legyen olyan jó kémiajegyed, amit valóban megérdemelsz.

Küldj egy üzenetet, vagy írj egy e-mailt a hello@onlinetanitas.com e-mail címre, ha szeretnél velem tanulni.

Minden megkeresésre 24 órán belül válaszolok.