Kategóriák
SZÜLŐKNEK

Tanulj velem biológiát

A biológia többek között az élőlények eredetével, testük felépítésével, működésével és a környezettel való kapcsolatával foglalkozik, kutatja a fejlődésüket, viselkedésüket, környezeti interakciókat, változásaikat. Vagyis, minden, ami él és mozog az a biológia vizsgálódási területe. Miért érdemes biológiát tanulni? Elmesélem.

Talán a biológia az a tantárgy, amit a legkevésbé emlegetnek, mint felesleges tanulnivaló. Ellentétben a kémiával és a kovalens kötéssel. Végül is ez valahol érthető, hiszen kevés a számítási feladat van, de annál több az érdekesség. A biológia számos területet ölel fel, csak néhány ezek közül: ökológia, genetika, mikrobiológia, sejtbiológia. A határterületek sem kevésbé érdekesek: a biokémia, biofizika és a biogeográfia és a sort még lehetne folytatni.

Szóval mégis miért érdemes biológiát jól tanulni? 

  • Például azért, mert segítségével megértjük az élővilág sokszínűségét és összetettségét.
  • Ha alaposan tanulunk már fiatalon hozzájárulunk a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz.
  • A saját életmódunkra is hat ha megfelelő ismeretekre teszünk szert, ugyanis ezek birtokában  képesek vagyunk magunkat és másokat jobban megvédeni a betegségektől.
  • Biztosan tudatosabb döntéseket hozunk az életmódunkkal kapcsolatban és nem utolsó sorban jobban  megértjük az emberi test, a saját testünk működését.
  • Az alapos tudásnak köszönhetően nyitottabbak leszünk más tudományágak felé is.
  • Mivel nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk, nem meglepő, hogy a jó tanulással megalapozzuk azt, hogy a biológia tudományának bármely területén dolgozhassunk.

Ha úgy érzed, hogy a gyermeked lehet jobb is biológiából, vagy komoly terveitek vannak ezzel a tantárggyal, akkor az a jó hírem van, hogy tudunk együtt tanulni.

Írj egy e-mailt írj és egyeztetés után kezdhetjük a közös munkát.