Kategóriák
ÉLETMÓD SZÜLŐKNEK

Rendezett környezet

Tanárként elkötelezett vagyok abban, hogy minden lehetséges eszközzel segítsek a diákoknak megbirkózni a tanulás okozta kihívásokkal. Arra törekszem, hogy bemutassam, a tanulás nem kell, szenvedés legyen, sőt a legjobban egy pozitív, megerősítő környezetben lehet tanulni.

Ötrészes minisorozatban minden nap megosztok egy olyan eszközt, ami könnyebbé és eredményesebbé teheti a tanulás folyamatát.

I. Rendezett környezet

A környezetet lehet szó szerint is érteni. Meglepően sokat számít, hogy milyen tárgyak és hogyan vesznek bennünket körül az új ismeretek elsajátítása során. Szóval kezdjük is a rendezett környezettel.

A megfelelő íróasztal, a tárolási és rendezési lehetőségek megfelelő kialakítása mind, mind sokat számít az eredményes tanulás szempontjából. A rendetlenséget okozó apróságok ne heverjenek, kallódjanak az asztalon. Igazi kihívás lehet mindent parányi és éppen népszerű figurát dobozba rakosgatni, de annál nagyobb öröm elővenni a tanulás végeztével.

A megfelelő világítás elengedhetetlen, sokat számít egy jó íróasztali lámpa a megfelelő helyen elhelyezve. A legtöbb fényforrásban mára már ledes izzó található, érdemes arra figyelni, hogy az izzónak meleg fénye legyen. Ez a szemnek is kényelmesebb, kellemesebb. Ha már kényelem: a megfelelő székről sem szabad elfeledkezni, egy ergonómikus forgó vagy állószék szintén jól jöhet a mindennapokban.

A diákoknak a tanulás a munka, éppen ezért érdemes szabad kezet adni nekik, hogy a saját íróasztalukat hogyan veszik birtokba. Legyen megfelelő hely nem csak a pakolásra,  hanem mondjuk az egyéniségük kifejezésére is. Egy nagyméretű parafa vagy mágneses tábla jó szolgálatot tehet üzenetek, rajzok rögzítésére. Órarend, nyári emlékek, kedvenc idézetek mind elférnek.

Összefoglalva: az életkor szerint a kialakított és a tanév során rendezetten tartott tanulási környezet sokat segít abban, hogy a mindennapi tanulás eredményes legyen.

3 hozzászólás a(z) “Rendezett környezet” című bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.